Washington (Istadu): diferèntzias tra is versiones

no edit summary
No edit summary
No edit summary
Allàcanat in su Nord cun sa provìntzia [[canadesu|canadesa]] de [[British Columbia]], in s'Est cun s'istadu federadu de [[Idaho]], is su Sud cun su de [[Oregon]] e in s'Ovest tenet bessida in s'[[Otzèanu Patzìficu]].
 
S'istadu est istadu formadu de sa parte otzidentale de ''Territòriu de Washington, ''tzedidu de is [[Rennu Auniadu|britannicos]] in su 1846 cun su Tratadu de Oregon''. ''
 
Su Washington est s'istadu de 18 in istèrrida e su de 13 prus populadu inde sos Istados Unidos. Unu 60% de is residentes bivet in s'area metropolitana de [[Seattle]], chi est su tzentru de affarios e de s'industria. A segus de sa [[Califòrnia]] est su segundu istadu prus populadu de sa costera otzidentale de sos [[USA]].
 
Su clima de su Washington est otzeanicu in s'Ovest e semi-àrridu in s'Est. Su paesàgiu est duncas ricu de padentes e montes in s'Ovest e su Nord-Est, su Sud e su Sud-Est est imbetzes semi-deserticu. Su Washington est unu istadu meda bentosu.
 
S'economia s'apoderat subra sa produtzione de linnàmene e fruta comente melas, piras, lampones, caresias e àteros. De importu in s'economia fintzas sa pisca de salmone e de halibut. Is indutrias de manìgiu poduint missiles, naves e àteros medios de trasportu, mandiares, prodotos de metallu e chimicos.
 
Est s'istadu de 42 a èssere intradu in s'Unione, in s'annu 1889.
Anonymous user