Washington (Istadu): diferèntzias tra is versiones

no edit summary
No edit summary
No edit summary
S'istadu est istadu formadu de sa parte otzidentale de ''Territòriu de Washington, ''tzedidu de is [[Rennu Auniadu|britannicos]] in su 1846 cun su Tratadu de Oregon''. ''
 
Su Washington est s'istadusu de 18 inistados prus istèrridaistèrridos e su de 13 prus populadupopulados de sos Istados Unidos. Unu 60% de is residentes bivet in s'areaàrea metropolitana de [[Seattle]], chi est su tzentru de affariosaffàrios e de s'industriaindùstria. A segusfatu de sa [[Califòrnia]] est su segundu istadu prus populadu de sa costera otzidentale de sos [[USA]].
 
Su clima de su Washington est otzeanicuoceànicu in s'Ovest e semi-àrridu in s'Est. Su paesàgiu est duncas ricu de padentes e montes in s'Ovest e su Nord-Est, su Sud e su Sud-Est est imbetzes semi-deserticu. Su Washington est unu istadu meda bentosu.
 
S'economia s'apoderat subra sa produtzione de linnàmene e fruta comente melas, piras, lampones, caresiascarèsias e àteros. De importu in s'economia fintzas sa pisca de salmone e de halibut. Is indutriasindùstrias de manìgiu poduint missilesmìssiles, naves e àteros mediosmèdios de trasportu, mandiares, prodotosprodutos de metallu e chimicoschìmicos.
 
Est s'istadusu de 42 istados a èssere intradu in s'Unione, in s'annu 1889.
[[Categoria:Istados Federados USA]]
10,086

edits