Open main menu

Ozieri-Stemma.png
Articulu in logudoresu
Ozieri-Stemma.png

Nanni Svampa (Milano, 28 de frealzu 1938) est unu cantante e iscrittore italianu.

Est istadu unu de sos fundadores de I Gufi. Est istadu un autore chi fit meda amantiosu de sa cultura popolare finas a su puntu de fagher ricercas filologicas e archivistigas pro chircare de tramandare cussu importante patrimoniu de sas cantones meneghinas. In pius s'est interessadu meda finas de sa musica e sas cantones de Georges Brassens.


Cuntenutu

DiscografiaModìfica

A sa solaModìfica

  • 1964 : Nanni Svampa canta Brassens
  • 1966 : Milano tua (Durium, ms A 77147)
    • Nanni Svampa
  • 25 luglio 1969 : Perché? (Durium, ms A 77225)
    • Milanese - Antologia della canzone lombarda. Antiche ballate e storie d'amore
  • 1970 : Milanese - Antologia della canzone lombarda. Il Risorgimento, i mestieri e l'officina.
    • Milanese - Antologia della canzone lombarda. La mala e l'osteria.
    • Milanese - Antologia della canzone lombarda. Le canzoni della Madonina.
  • 1971 : Nanni Svampa canta Brassens.
  • 1972 : Nanni Svampa in italiano.
  • 1973 : Milanese - Antologia della canzone lombarda. Antiche ballate del contado.
    • Milanese - Antologia della canzone lombarda. W l'osteria.
    • Milanese - Antologia della canzone lombarda. La nuova canzone milanese.
    • Milanese - Antologia della canzone lombarda. Il cabaret.
  • 1977 : Cabaret italiano
    • Cantabrassens
    • Milanese - Antologia della canzone lombarda. Lee la va de sora.
    • Milanese - Antologia della canzone lombarda. I donn a lavora e num a solda.
    • Milanese - Antologia della canzone lombarda. Al dì d'incoeu.
    • Milanese - Antologia della canzone lombarda. Cà de ringhera e veggia osteria.
    • Cantamilano.'
    • All'osteria con Nanni Svampa.
  • 1980 : Riflusso Riflesso.
  • 1982 : Le canzoni milanesi del buonumore.
  • 1991 : Concerto per Milano.
    • I canzon dell'osteria.vol. 1 e vol. 2
    • Barzellett, storiell e strofett.vol. 1 e vol. 2
  • 1997 Cabaret all’Italiana – 10 personaggi per una serata diversa
  • 1999 : W Brassens - dal vivo
  • 2003 : La mia morosa cara
  • 2004 : Donne, gorilla, fantasmi e lillà - Omaggio italiano a G. Brassens
  • 2005 : Cabaret concerto live - Una serata con Nanni Svampa

Sos iscrittosModìfica

  • 1991 Brassens - tutte le canzoni tradotte con Mario Mascioli - Ed. Muzzio
  • 2001 W Brassens - Ed. Lampi di stampa
  • 2002 Scherzi della memoria - Ed. Ponte alle Grazie
  • 2005 Bisogna saperle raccontare - Ed. Ponte alle Grazie
  • 2005 Boff de Canoeubina - Poesie in dialetto Cannobiese di Nino Svampa - Ed. curata dalla Libreria Margaroli

Agganzos dae foraModìfica